'iTunes-films komen dit jaar naar Europa'

Apple heeft bij monde van Europees vice president Pascal Cagni bevestigd dat de iTunes Store voor het eind van dit jaar films gaat verkopen in Europa. In de Verenigde Staten startte deze online dienst al in oktober 2005.

Apple stond onder toenemende druk om 'iets' los te laten over de Europese lancering van de dienst. Had het bedrijf zich nog langer in stilzwijgen gehuld, dan zou dat vroeg of laat een nadelig effect sorteren op de verkoop van de in maart geïntroduceerde Apple TV. Dat toestel, bedoeld om muziek, foto's en videomateriaal van de computer draadloos naar het televisietoestel te streamen, is immers in hoge mate afhankelijk van een filmaanbod van Apple zelf. Dat komt omdat het apparaat geen speelfilms kan vertonen in de populaire DivX- en XviD-formaten, wat het aantal bronnen voor videomateriaal sterk uitdunt. Potentiële kopers krijgen nu dus de garantie dat ze later dit jaar alle mogelijkheden van hun Apple TV kunnen benutten.

Cagni bevestigde ook nog dat de iPhone in het vierde kwartaal van dit jaar naar Europa komt, en dat Apple inderdaad plannen heeft om op termijn een Apple Store te openen in Parijs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud