Meer veiligheid voor eBay- en Paypal-gebruikers

Om het gebruik van betaalservice PayPal en veilingdienst eBay veiliger te maken, krijgen miljoenen gebruikers van deze diensten de komende tijd een Security Key opgestuurd. Dit apparaatje zorgt voor een extra beveiliging tegen fraudeurs, bovenop de standaardvoorzieningen die eBay en dochter PayPal treffen.

Dat zei de algemeen directeur van Paypal, Rajiv Dutta, op het eBay Live!-event in Boston. Het apparaatje, ontwikkeld in samenwerking met VeriSign, is vergelijkbaar met de toestelletjes die banken beschikbaar stellen aan hun cliënteel, om veilig gebruik te maken van hun online-diensten.

De Security Key moet onder meer beveiliging bieden tegen de phishing-mails waarmee kwaadwilligen de inloggegevens van gebruikers proberen te ontfutselen. Aan die gegevens hebben ze straks niet voldoende meer, omdat de gebruiker van de Security Key ook nog een veiligheidscode zal moeten invoeren alvorens betalingen worden goedgekeurd. Elke 30 seconden wordt er een nieuwe security code van zes cijfers gegenereerd; zodra men die ingeeft op de site van PayPal of eBay wordt de code ongeldig, zodat anderen hem niet meer kunnen gebruiken. Wanneer de Security Keys verspreid zullen worden, en in welke landen het eerst, is nog niet duidelijk.

Bron: Emerce

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud