Muziekpiraten massaal voor de rechter

Voor de vierde keer sinds maart 2004, start het Ifpi een massaal aantal rechtszaken tegen uploaders. Tijdens deze actie, de grootste legale tot nu toe, werden in zestien verschillende landen 2100 mensen geviseerd. De boetes voor schadevergoedingen kunnen oplopen tot 3000 euro.

De Internationale Fonografische Industrie (Ifpi) wil 'uploaders', mensen die muziek aanbieden op het internet, aanpakken om de muziekindustrie er weer bovenop te krijgen. Door de massale piraterij van de laatste jaren zijn de inkomsten in die sector dramatisch gedaald.

Met behulp van bewustmakingscampagnes wil het Ifpi, uploaders en andere internetpiraten bewust maken van de problemen en de mogelijke boetes, die soms kunnen oplopen tot 3000 euro. Wie dan nog niet tot inkeer is gekomen, riskeert een aanval van het Ifpi, zoals nu reeds gebeurde. Bij de laatste aanval werden vijf nieuwe landen (Zweden, Argentinië, Zwitserland, Hongkong en Singapore) geviseerd. In totaal werd al tegen zo'n 4000 uploaders actie ondernomen.

Meestal gaat het om twintigers, die verplicht worden een schadevergoeding te betalen. Kleine gebruikers worden door de acties voorlopig ongemoeid gelaten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud