Advertentie

On line marktplaatsen in beweging

De Belgische veilingsite Yezzz! en het Nederlandse Marktplaats.nl hebben onderdak gezocht en gevonden bij respectievelijk De Persgroep en buitenlandse grote broer eBay. In beide gevallen willen de on line marktplaatsen het hoofd kunnen bieden aan hun grootste concurrenten in de sector en een groter publiek bereiken. Voor de gebruikers zelf verandert er niks, al heeft Marktplaats.nl in de toekomst wel een troef in handen met het PayPal betalingssysteem, waarbij onveilige kredietkaartbetalingen worden omzeild.

De verhuizing van Yezzz! komt niet geheel onverwacht. Om het hoofd te kunnen bieden aan haar grootste concurrent eBay België, moet de veilingsite meer gewicht in de schaal kunnen leggen. Door de overstap naar De Persgroep, uitbater van onder meer Vacature.com, Sherpa.be en de websites van haar papieren publicaties, is dat zeker mogelijk. Momenteel bereikt Yezzz! dagelijks zo'n 15.800 bezoekers, slechts een peulschil van de 1 miljoen unieke bezoekers van eBay België, aldus eBay zelf.

De overname van het Nederlandse Marktplaats.nl door het Amerikaanse internetveilinghuis eBay is net iets grootschaliger. De populairste Nederlandse ontmoetingsplaats voor kopers en verkopers haalde vorig jaar een omzet van 6 miljoen euro en verwacht dat bedrag dit jaar te verdubbelen. Bovendien kon ze rekenen op dagelijks ruim een half miljoen bezoekers. eBay had voor de overname maar liefst 225 miljoen euro veil. Het Amerikaanse bedrijf zelf verwacht niet onmiddellijk een extra winst door de aankoop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud