Advertentie

Ook het net deelde in de beursmalaise

De beurzen kregen begin deze week af te rekenen met flinke verliezen en hypernerveuze beleggers. Zeker in de VS werden online brokers plots overspoeld met verkooporders. Niet elke website kon die toevloed aan, zo leert een onderzoek van het Amerikaanse consultancybedrijf Gomez. Webpagina's verschenen tergend traag waardoor orders vaak pas minuten later - en tegen een heel andere koers - uitgevoerd werden.

De slechtste leerling uit de klas zag volgens Gomez zijn gemiddelde transactietijd zelfs oplopen van iets meer dan 11 seconden tot meer dan 3 minuten tijdens de drukste uren. Slechts één broker leek voorzien op dit soort situaties en werkte orders amper trager af.

Nog beschamender waren de computerproblemen bij de New Yorkse beurs NYSE: daar slaagde men er dinsdag een hele tijd niet in de waarde van Dow Jones index up-to-date te houden. Toen de computersystemen eindelijk weer konden bijbenen, ging er plots 200 punten van de graadmeter af. Door de hapering leek het er op alsof die daling zich in een fractie van een seconde had voorgedaan, wat een paniekreactie bij traders veroorzaakte en de index nog lager duwde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud