Push e-mail binnenkort ook op niet-BlackBerry smartphones

Als bezitter van een smartphone met Windows Mobile bent u vast wel eens jaloers geweest op die collega met z'n BlackBerry, bij wie de e-mails 'live' binnenrollen alsof het sms'jes zijn. Goed nieuws: later dit jaar krijgt u die mogelijkheid ook, dankzij de Virtual BlackBerry-software.

De software van RIM, het bedrijf achter de BlackBerry, verandert smartphones met Windows Mobile 6 zo'n beetje in volwaardige BlackBerry's. Naast push e-mail worden ook BlackBerry-applicaties als Calendar, Address Book, Tasks en Instant Messaging ondersteund. Toestellen die met de software zijn uitgerust kunnen bovendien verbinding maken met een BlackBerry Enterprise Server en de BlackBerry Internet Service.

'Het netwerk ziet normaal gesproken geen verschil tussen een echte en een nagebootste BlackBerry', aldus Chris van Roey van Mobistar op de vraag of de Belgische operatoren klaar zijn voor Virtual BlackBerry. 'En mochten er toch aanpassingen nodig zijn, dan zullen we daar meteen werk van maken.'

Eerst verschijnt Virtual BlackBerry voor een selecte groep apparaten met Windows Mobile 6. Later zouden ook andere smartphones aan bod komen. Door de BlackBerry-diensten beschikbaar te maken op meerdere platformen, kunnen bedrijven die services snel integreren in hun business, zonder over te moeten stappen op nieuwe smartphones. De verkoop van BlackBerry's zal door deze zet van RIM wellicht wat teruglopen, maar dat zal naar verwachting ruimschoots gecompenseerd worden door de toename van het aantal abonnementen op de BlackBerry-diensten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud