Ruim tweeduizend Belgen verdienen hun brood met eBay

Ruim 170.000 Europeanen zijn voor een kwart van hun inkomen afhankelijk van veilingwebsite Ebay. Meer dan de helft hiervan heeft eBay zelfs als belangrijkste inkomstenbron. Dat bleek deze week uit een studie van onderzoeksbureau ACNielsen International Research. Tussen 2.000 en 3.000 Belgen verdienen hun dagelijks brood met de website.

Ebay heeft ongeveer 50 miljoen gebruikers in Europa, waarvan 20 miljoen in Duitsland en 1 miljoen in ons land. Daarvan zijn er dus 170.000 die voor een kwart van hun inkomen afhankelijk zijn van de veilingwebsite. Daarnaast zijn 90.000 eBay-geregistreerden voor driekwart van hun inkomen afhankelijk van de website. Volgens eBay-bestuursvoorzitter Meg Whitman bewijst het onderzoek dat internet de Europese KMO de mogelijkheid biedt om succesvol te zijn op de wereldmarkt. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal KMO's dat producten verkoopt via Ebay in recordtempo toeneemt.

Het onderzoek werd verricht over de elf markten waar Ebay actief is: Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen en Zweden. Uit de studie blijkt dat tussen de 2.000 en 3.000 Belgen hun dagelijks brood verdienen met de website. "Al zijn we nog maar drie jaar aanwezig in ons land. Daarmee moeten we op een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die al veel langer aanwezig zijn, nog een achterstand inhalen", aldus de woordvoerder van eBay België.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud