Spam verdrievoudigd op half jaar

Op amper zes maanden tijd zou het aantal spamberichten verdrievoudigd zijn. Dat blijkt uit cijfers van Postini, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in e-mailbeveiliging. Ruim negentig procent van alle e-mails zou nu spam bevatten.

Uit de zeventig miljard e-mails die Postini tussen september en november van dit jaar verwerkte, valt alleen al op die twee maanden een stijging van 59 procent te noteren.

Het wordt ook steeds moeilijker om spam te bestrijden, want het aantal technieken om de filters te omzeilen, wordt steeds groter. Iedereen kent intussen al wel de bewust fout geschreven Viagra- en andere advertenties, zodat een filter op deze woorden de spam toch doorlaat. Steeds vaker wordt ook een nonsensboodschap in het onderwerpveld en in de tekst zelf geplaatst, en wordt de advertentie als beeldbestand meegestuurd.

Deze steeds grotere golf van spamberichten gaat gepaard met een toename van het aantal virussen, dat er vaak op is gericht om van een pc een zombiecomputer te maken. Zo'n zombie stuurt op gepaste tijden spamberichten uit, zodat de spamaanvallen verspreid kunnen worden gelanceerd. Volgens Postini zijn er zo minstens een miljoen zombies verspreid over de wereld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud