Te oud om te surfen

Als het van Carphone Warehouse, een Britse internetaanbieder, afhangt, krijgen 70-plussers geen internetabonnement meer. Het bedrijf oordeelt dat bejaarden te oud zijn om de kleine lettertjes van de verkoopsvoorwaarden te begrijpen en weigert daarom nog abonnementen aan deze leeftijdsgroep te verkopen.

De zaak kwam aan het licht toen een 75-jarige vrouw een telefoonabonnement met gratis breedbandinternet wou en dat niet kreeg. Daarop stapte ze met haar verhaal naar de pers die er handig gebruik van maakte.

Volgens Carphone Warehouse, The Phone House in België en Nederland, hanteert het bedrijf deze regel om senioren tegen zichzelf te beschermen. Het bedrijf zegt de regel ingevoerd te hebben nadat het te veel klachten binnenkreeg van klanten die beweerden dat medewerkers hen een fout product hadden verkocht. Zo staat te lezen op Zdnet.

Pittig detail echter; als de vrouw uitleg zou krijgen van een jonger familielid dat haar de kleine lettertjes uit de doeken kon doen, dan krijgt ze wel een abonnement.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud