Uw Mac vult voortaan zelf uw kalender en adresboek in

Apple lanceert vandaag Leopard oftewel versie 10.5 van het besturingssysteem Mac OS X. Tussen de vele nieuwe functies zitten er minstens twee waarmee zakelijke gebruikers hun productiviteit aanzienlijk kunnen opvoeren: 'data detectors' en 'screen sharing'.

De data detectors vormen een belangrijke nieuwigheid in het mailprogramma Mail. Het komt erop neer dat bepaalde gegevens in de berichten die u ontvangt, zoals adressen, telefoonnummers en data, automatisch worden herkend. Zodoende kunt u van een handtekening onderaan een e-mail met één druk op de knop een nieuw contact creëren in uw adresboek. De verschillende gegevens worden meteen keurig in de juiste velden ingevuld. De data detectors 'zien' ook of er een datum en/of tijdstip in een mail staat. Op basis van die informatie kan er in een handomdraai een afspraak of taak worden toegevoegd aan iCal, het kalenderprogramma van Mac OS X.

Leopard introduceert ook 'screen sharing', een functie die deelnemers aan een videoconferentie de mogelijkheid geeft om de controle over mekaars scherm over te nemen. Op die manier kan er bijvoorbeeld eenvoudig worden samengewerkt aan een presentatie of een Excel-bestand. Een mogelijkheid die hierbij aansluit is 'iChat Theatre'. Hiermee kunt u tijdens een videogesprek allerlei soorten bestanden tonen aan anderen, van foto's en filmpjes tot Office-documenten, terwijl u er zelf een woordje uitleg bij geeft.

Mac OS X 10.5 kost € 129 en wordt vanaf vandaag standaard meegeleverd bij elke nieuwe Apple computer.

@link[popup,http://www.apple.com/benl/macosx]http://www.apple.com/benl/macosx@endlink

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud