Voice over IP verviervoudigd

In maart van dit jaar maakte 11,7 procent van de ondernemingen in België en Luxemburg gebruik van Voice over IP-technologie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Nederlandse onderzoeksbureau MarketCap. Dat is bijna vier keer meer dan een jaar geleden.

Voice over IP (VoIP) is de technologie waarbij telefoongesprekken worden gevoerd via het Internet Protocol (IP) over een datanetwerk. Dat kan het publieke internet zijn, of een privé-netwerk. Verreweg het grootste Voice over IP-project in ons land is dat bij het ministerie van Financiën, waar op termijn 28.000 mensen via VoIP zullen bellen.

MarketCap verwacht dat als het huidige groeitempo aanhoudt, tegen einde 2005 zo'n 16 procent van de bedrijven gebruik zal maken voor Voice over IP. Het gaat dan wel om bedrijven die minstens één toepassing van Voice over IP gebruiken, wat iets anders is dan dat alle telefoongesprekken via Voice over IP gebeuren. "Vaak zie je dat er VoIP gebruikt wordt tussen twee vestigingen van een bedrijf, terwijl telefoontjes naar de buitenwereld via het gewone telefoonnet gebeuren", verduidelijkt Alfred den Besten, managing partner van MarketCap. De cijfers van MarketCap houden enkel rekening met VoIP-toepassingen waarbij telefoongesprekken in IP-formaat buiten de bedrijfsmuren gaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud