Volgend jaar internet aan een sociaal tarief

Politici bewegen hemel en aarde om internet dichter bij de Belg te brengen. Eind vorige week onthulde minister Peter Vanvelthoven de details voor zijn 'internet voor iedereen'-plan. Deze week raakte dan weer bekend dat minister voor Maatschappelijke Integratie Christian Dupont (PS) de prijs voor een maandabonnement met 10 euro wil verlagen voor mensen met een laag inkomen.

In het plan van Dupont gaat het om een sociaal tarief voor snelle internetverbindingen. Hiermee denkt hij bijvoorbeeld aan werklozen in opleiding of leefloners met kinderen. "Een kind dat thuis niet over internet beschikt, is benadeeld. De digitale kloof mag niet blijven groeien", vindt hij. Het plan van de minister zal binnenkort op de ministerraad worden voorgelegd.

Terwijl Christian Dupont, zijn idee rondstrooit, wordt het 'internet voor iedereen'- plan van minister Vanvelthoven alvast concreter. De ter aankoop aangeboden pc-bundels van Vanvelthoven bestaan uit een desktopcomputer of een notebook, de nodige software, een breedbandabonnement en een opleiding van een paar uur. De desktopmachines mogen maximaal 850 euro kosten, een notebook 990 euro. De prijzen zijn inclusief BTW, maar de overheid verbindt zich ertoe dit BTW-bedrag terug te betalen. Het is de bedoeling dat de eerste pakketten tegen medio april beschikbaar zijn voor alle burgers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud