Vooral laptops spelen steeds meer bedrijven parten

Telecomgroep Belgacom publiceerde begin deze week zijn financiële halfjaarresultaten een paar dagen vroeger dan gepland. De reden was de diefstal van een aktetas met daarin een voorontwerp van die resultaten. Divers onderzoek bevestigt ondertussen dat dataverlies van gevoelige informatie steeds meer bedrijven parten speelt. Vooral gestolen of verloren laptops zijn hier vaak de boosdoener. Haast elk bedrijf heeft er intussen mee te maken.

Twee Amerikaanse onderzoeksinstellingen, Ponemon Institute en Vontu, kondigden deze week de resultaten van een nieuwe studie over het ontvreemden van gevoelige informatie van bedrijven aan. Zowat 81 procent van de ondervraagde organisaties uit de VS rapporteerden de voorbije 12 maanden het verlies of diefstal van één of meer laptops met gevoelige informatie. Laptops zijn samen met PDA's (of handcomputers) lijstaanvoerder wat betreft het risico op het vrijgeven van gevoelige informatie. Ook geheugenstaven of memory sticks vormen een steeds groter risico.

Bij Belgacom ging het dan wel om een tas, en niet om een laptop, maar toch zat men niet minder verveeld met de diefstal, al bleek het ook hier geen uniek geval. Voor zover bekend was het de tweede keer op korte tijd dat een Bel20-bedrijf geconfronteerd wordt met een diefstal van een belangrijk document. In maart verdween ook een aktetas met een kladversie van de resultaten van bankverzekeraar Fortis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud