Voorzichtig gebruik van mobiele multimedia

De gsm-operatoren zijn volop bezig het mobilofonienetwerk van de derde generatie - UMTS - te lanceren. Maar dat vertaalt zich nog niet in het gebruik van multimediadiensten via de gsm. Dat blijkt uit een wereldwijde studie van consultancy-agentschap A.T. Kearney.

De mogelijke toepassingen van multimedia via het mobieltje zijn legio: e-mails met foto's of videoclips doorsturen, tv kijken, spelletjes of muziek downloaden. Maar dan moet u wel over een multimedia-gsm beschikken, en daar wringt het schoentje al. De helft van de West-Europeanen (52 procent) heeft zo'n toestel, bij de jeugd ligt dat cijfer hoger. Maar in andere landen wordt dikwijls een nieuw toestel gratis weggegeven bij een nieuw gsm-contract, in België is dat soort koppelverkoop verboden.

Wie wel zo'n toestel heeft, experimenteert slechts voorzichtig met de nieuwe diensten. De gebruikers vinden de aangeboden toepassingen niet interessant genoeg of ze zijn niet bereid meer dan vier euro per maand te betalen, volgens A.T. Kearney. Bellers verkiezen bijvoorbeeld nog altijd het gewone tekstberichtje(sms) in plaats van de mms, het multimediabericht met klank en kleur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud