Wordt Sansa Connect de nieuwe iPod-killer?

Portaalsite Yahoo en flashgeheugenproducent SanDisk slaan de handen in mekaar. Yahoo gaat gratis én betalende muziekdiensten leveren voor Sansa Connect, de nieuwe mp3-speler van flashgeheugenproducent SanDisk. Dat raakte deze week bekend.

In de Verenigde Staten is SanDisk de op één na grootste verkoper van mp3-spelers, na fabrikant Apple. Het werkt binnenkort dus samen met een van de populairste websites. Gebruikers kunnen straks met de Sansa Connect, muzieknummers van Yahoos muzieksite downloaden zonder tussenkomst van een pc. Dit is mogelijk dankzij een ingebouwde draadloze WiFi-verbinding. SanDisk volgt hiermee het voorbeeld van de Zune-muziekspeler van Microsoft, die ook over een draadloze verbinding beschikt.

Met de Sansa Connect kan eenvoudig een WiFi-verbinding worden geopend. Yahoo-leden kunnen luisteren naar internetradio, foto's op Flickr (eigendom van Yahoo) bekijken en de muziekkeuzes met andere gebruikers delen. Wie een abonnement heeft bij Yahoo Music, kan ook muziek downloaden. Zonder WiFi-connectie functioneert de Sansa Connect als een traditionele mp3-speler. Voorlopig bestaat Sansa Connect enkel in de Verenigde Staten. Een lanceringsdatum voor Europa ligt nog niet vast.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud