Al uw favoriete nieuwsbronnen samen op één site

Er is een website waar al het nieuws dat u interesseert samen te vinden is, permanent up-to-date. En niets anders. Alleen: die website moet u zelf nog maken. En dat kan in een paar minuten op Superblog.be, de merkwaardige website van de Belgische blogger Maarten Schenk.

Al wat u moet doen is een gebruikersnaam en paswoord kiezen, en een naam voor uw eigen nieuwssite. Daarna voegt u één voor één de adressen toe van de RSS-feeds (Really Simple Syndication) van uw favoriete websites. U klikt vervolgens op 'lanceren', en alle nieuwsberichten van uw uitverkoren sites verschijnen ogenblikkelijk op uw persoonlijke overzichtssite. Uiteraard lukt dit alleen met sites die over een RSS-feed beschikken (meestal herkent u ze aan een oranje blokje).

U kunt precies hetzelfde bereiken door één van de vele RSS-lezers van het internet te downloaden en op uw pc te installeren. Maar het voordeel van Superblog is dat u uw eigen verzamelsite vanaf elke pc meteen kunt bereiken.

Dit is meteen ook een gemakkelijke manier om een eigen blog te onderhouden zonder zelf ook maar het minste werk te doen. U kunt zelfs kiezen uit vijf lay-outs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n