Festivalitis

Aan ons uitstekend zomerklimaat zal het niet liggen, maar België is de laatste jaren uitgegroeid tot hét festivalland bij uitstek. In de maanden juli en augustus moeten van Aarschot tot Zevergem talloze koeien de weg ruimen voor podia, muziekliefhebbers en biertentjes. Bij een ruwe schatting kwamen we voor deze zomer uit op minstens 328 festivals. Het is dus bijna onmogelijk om de komende maanden niet op een festival terecht te komen, maar wie zijn festivalvakantie liever nauwgezet plant, kan terecht op tal van websites.

De grootste festivals, zoals dit weekend Rock Werchter en Couleur Café, komen natuurlijk ruim aan bod in diverse media. Maar wie nog even de line-up wil nalezen of wil kijken waar de betere lokale festivals zijn, bezoekt best een van de vele online festivalkalenders. Agendasite www.be biedt zoals gewoonlijk een erg uitgebreid overzicht. Op de website van De Standaard kan u de muziekfeesten filteren op datum, locatie en zelfs op naam van artiest of band. Ook Humo heeft een uitgebreide kalender, waarbij u met de login van uw Humo-account uw eigen festivalparcours kan bewaren en samenstellen. Klik op de Humo-site trouwens ook even door op het hilarische Rockchinees-festivalspel, waarbij u deze week een pc kan winnen door te voorspellen wanneer het eerste toilet op Rock Werchter zal verstopt zitten.

Bent u niet meer aan een ticket geraakt of laat u het modderploeteren liever aan anderen over, dan kan u de liveverslaggeving van Focus Knack volgen op de festivalblog van de muziekredactie. Bent u ADSL-klant bij Belgacom dan kan u zelfs live kijken en luisteren naar optredens op Rock Werchter, TW Classic, Dour en Pukkelpop.

Wie graag vooraf wat achtergrondinformatie doorneemt of nadien een fotoreportage wil zien of een verslag wil lezen, kan terecht op de Benelux muzieksite kindamuzik.net of de cultuursite cuttingedge.be. Beide sites worden gemaakt door een leger jonge en enthousiaste vrijwilligers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud