Advertentie

Grote bestanden versturen in een vingerknip

Probleempje. U moet snel een presentatie van tientallen megabytes doorsturen, maar het bestand is te groot om via e-mail te verzenden. Gelukkig zijn er vandaag op internet een resem diensten die u hierbij kunnen helpen. Gratis, of wat had u gedacht?

Voor alle duidelijkheid: het snelst is nog vaak om eerst even na te gaan of de bestemmeling een 'instant messaging'-toepassingen als Windows Live Messenger (het vroegere MSN Messenger) of Google Talk gebruikt. Want ook via deze weg kan u een bestand doorsluizen. Maar soms, bijvoorbeeld op kantoor, is het niet mogelijk om van instant messaging gebruik te maken. Vaak is ook gewoon makkelijker om binnen de vertrouwde browser te werken.

Het principe van de online diensten voor het verzenden van bestanden kan hier soelaas brengen. De werking is meestal gelijkaardig: u surft naar de betreffende site, verzendt uw bestand via 'uploaden' en de ontvanger ontvangt via mail een hyperlink waar hij of zij het bestand binnen een gelimiteerd aantal dagen (bijvoorbeeld een maand) kan ophalen. De bekendste dienst is YouSendIt, dat in de zogenaamde Lite-versie gratis is en toelaat bestanden tot 100 megabyte te versturen. Andere, voorlopig minder bekende diensten, bieden nog meer. Zo laat Bonpoo toe bestanden tot 250 megabyte ver verzenden. Neobebox en GigaSize Center gaan zelfs nog verder. Neobebox haalt één gigabyte en als u zich bij GigaSize (gratis) registreert kunt u zelfs 1,5 gigabyte doorsluizen.

Vele diensten beperken zich niet tot het versturen van gegevens, maar slaan ze ook meteen online voor u op. Een voorbeeld hiervan is Mediamax waarmee u niet enkel tot 1 gigabyte per maand kunt versturen, maar ook nog eens 25 gigabyte aan data gratis online kunt bewaren. Buitenbeentje is tenslotte een dienst als Pando, waar u in tegenstelling tot bij de andere diensten wél zelf software moet installeren en uw bestanden vervolgens onder meer via uw e-mailprogramma zoals Outlook kan versturen. Ook via Pando kan u 1 gigabyte gratis versturen. Betalende versies (vanf 50 dollar) trekken die limiet op tot niet minder dan 50 gigabyte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud