Het beste van het web (deel 2.0)

De jaarlijkse lijst met 'coolste websites' van het magazine Time bulkt dit keer van de sites van de nieuwe generatie. Of voor de kenners: het zogenaamde web 2.0. Websites waarop u en ik het voor het zeggen hebben. Niet toevallig herkennen we tussen de hotlist dan ook de populaire communitysite MySpace.com, de videodienst YouTube.com of de interactieve nieuwssite Digg.com - die hier eerder allemaal de revue passeerden. Maar ook de minder bekende pareltjes, zoals de internetradio Pandora die zich aanpast aan uw muzieksmaak, zijn uw aandacht meer dan waard.

Time Magazine nomineerde 50 sites op basis van tips van lezers, collega's en vrienden. Geen echte hitlijst dus, maar wel een opsomming van wat de hippe internetgemeenschap aanspreekt. En dat loopt flink uiteen. Daarom verdeelde de Time-redactie de websites over zeven categorieën: cultuur, lifestyle, informatie, communities, reizen en vastgoed, zoekdiensten en pure tijdverspillers. Met als grootste gemene deler: Web 2.0.

Dat dit Web 2.0 meer is dan een modegril en steeds populairder wordt, is ook de meer gevestigde mediagroepen niet ontgaan. Zo had Google onlangs nog 900 miljoen dollar veil voor MySpace.com, de meest bezochte site in de States.

O ja, voor de sudoku-freaks gaf Time nog deze tijdverspiller mee: Time-Logic.com. Uiteraard met multi-player-modus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud