Tip van de Week: Office 2007 bestanden bewaren in een compatibel formaat

Een van de vernieuwingen in Office 2007 is het bestandsformaat Office Open XML. Microsoft pusht dit formaat nogal. Zo wordt elke file standaard volgens de nieuwe indeling weggeschreven. En dat leidt in de praktijk nogal eens tot problemen, omdat oudere versies van Office er niet mee overweg kunnen.

Zo lang Office Open XML niet echt is ingeburgerd, is het geen slecht idee om uw bestanden in de traditionele Office-formaten te bewaren. U kunt uw files dan uitwisselen met anderen, zonder u voortdurend zorgen te maken over compatibiliteit. Heeft u geen zin om het formaat telkens 'met de hand' te veranderen, dan kunt u dit ook automatiseren. Als voorbeeld nemen we Microsoft Word 2007, maar de werkwijze is voor elk Office-onderdeel identiek.

- Start Word 2007 op en klik bovenaan op de Office-bol.

- In het venster dat verschijnt klikt u op Opties voor Word.

- Kies in het volgende venster links voor Opslaan.

- Klik in het rechtergedeelte van het scherm op de keuzebalk bij Bestanden opslaan in deze indeling.

- Standaard staat hier het nieuwe formaat .docx. Verander dit in het formaat waarin u uw bestanden voortaan wilt bewaren, bijvoorbeeld .doc (voor compatibiliteit met Word 97-2003).

- Klik op OK om de instellingen te bewaren.

Tot slot een tip voor gebruikers van Office XP of 2003: met het gratis Compatibility Pack van Microsoft kunnen zij bestanden van Office 2007 alsnog openen, al worden niet alle nieuwe mogelijkheden ondersteund.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud