Tip van de week: Productiever werken met Flip 3D in Windows Vista

Eén van de meest in het oog springende vernieuwingen in Windows Vista (vanaf de Home Premium-versie) is Flip 3D. Met die functie brengt u alle geopende vensters en applicaties tegelijkertijd in beeld, aan de hand van een fraaie 3D-weergave. Zeer overzichtelijk; u hoeft zich alvast nooit meer af te vragen waar dat ene venster toch ergens zit.

U activeert Flip 3D met de toetsencombinatie Windowslogo+Tab. Als u de Windowslogo-toets vervolgens ingedrukt houdt kunt u met de Tab-toets als het ware door de verschillende vensters bladeren. Zodra het venster dat u zocht vooraan belandt, kunt u de knoppen loslaten; het voorste venster wordt dan onmiddellijk de actieve toepassing.

Flip 3D kan echter ook zonder het toetsenbord worden bediend. Daarvoor klikt u met de muis op het icoontje met de drie vensters, rechts van de blauwe 'orb' (voorheen: de Startknop). Opnieuw verschijnen alle vensters en programma's in het handige 3D-overzicht. Waarna u met het scrollwieltje op de muis voor- en achteruit kunt bladeren doorheen de stapel vensters. Zodra u de gewenste toepassing ziet, klikt u die simpelweg aan om hem naar de voorgrond te halen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud