Tip van de week: Websites van en voor de reiziger

Glossy reisbrochures krijgen steeds meer concurrentie van websites waar vakantiegangers zelf hun reisaccommodatie beoordelen. Uit een onderzoek van de universiteit van Berlijn blijkt zelfs dat reizigers commentaren van andere hotelgasten hoger inschatten dan het aantal sterren dat een hotel telt.

Volgens een Duitse studie geciteerd op de blog van Max Management heeft één op de drie vakantiegangers al eens een website met 'user generated reviews' bezocht, bijvoorbeeld Tripadvisor of het Nederlandse Zoover. Daar komt u te weten dat het zogenaamd rustig en landelijk gelegen hotel uit de reisgids in werkelijkheid een lawaaierig oord blijkt te zijn.

Zoover is een Nederlands initiatief. De site telt momenteel meer dan 300.000 beoordelingen over ruim 78.000 accommodaties en 12.000 bestemmingen. De website is ingedeeld volgens wintersport, stedenreizen, campings, vakantieparken, strand en cruises, en gaat dus over veel meer dan enkel hotels.

Een internationale site als TripAdvisor gaat zelfs nog een stapje verder. Ze biedt de mogelijkheid om hotels op te zoeken of reizen te boeken, maar geeft daarnaast toegang tot ondertussen al meer dan 5 miljoen reisbesprekingen van gebruikers. Sinds kort zijn er ook video's' en foto's te bekijken, kwestie van niet te moeten vertrouwen op een reclamefoto om te weten hoe uw hotelkamer er zal uitzien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud