VRT-internetradio

De VRT heeft een nieuwe versie ontwikkeld van zijn internetradio. Een web-interface om naar de VRT-radiozenders te luisteren, of zo was het toch begonnen. Ondertussen blijkt de internetradio uitgegroeid te zijn tot heel wat meer: een heus dashboard dat onmiddellijk toegang geeft tot nieuws en weerberichten van de VRT Nieuws-website en tot een heel behoorlijke selectie uit het VRT-radioarchief.

Heeft een eigen internetradio-interface nog wel zin, zou u zich kunnen afvragen. Er zijn immers alternatieven genoeg. Iedereen heeft zijn eigen favoriete mediaspeler. Maar de nieuwe internetradio (die de originele uit 2004 vervangt) bewijst het bestaansrecht van het concept. De radio-uitzendingen zelf - waar het uiteindelijk om begonnen is - krijgen een meerwaarde door de extra informatie die op het internetradioschermpje wordt meegegeven. Bijvoorbeeld: welk liedje is straks aan de beurt? En je kunt luisteren naar de speciale digitale zenders als Donna Hitbits. Maar de VRT is er bovendien achter gekomen, dat je via een dergelijke interface heel wat meer informatie kunt aanbieden dan alleen live radio-uitzendingen. De internetradio biedt nu een schermpje met de titels en inleiding van nieuwsberichten. Wie doorklikt komt op de VRTNieuws.be-site terecht. Het werkt een beetje zoals een RSS-lezer - en zo had u er ook al eentje, natuurlijk. Maar het zit goed in elkaar, en wij kunnen ons indenken dat er best wel wat mensen zijn die het internetradioschermpje een flink stuk van de dag open zullen laten staan op hun desktop.

Het is eigenlijk jammer dat de échte radio in je auto, 's morgens in de file, al die opties niet heeft. En voor die situaties biedt de VRT momenteel weinig. Waar blijft een uitgebouwd, ernstig aanbod van podcasts, die je op je MP3-speler kunt laden? Want het zijn net de momenten dat je niét voor je pc-scherm zit - maar bijvoorbeeld aan het joggen of autorijden bent - dat je echt wel eens die gemiste aflevering van Het Reyerscomplex of De Afrekening wilt beluisteren. Tot nog toe blijft de VRT het medium podcast stiefmoederlijk behandelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud