Als de CO2 om je hoofd is verdwenen

Het gaat niet zo goed met de wereld. De uitstoot van allerlei gassen vernielt de ozonlaag, we raken overbevolkt en het wordt er de eerste jaren niet beter op. Voor diegenen die dat nog niet wisten, of fijntjes met de neus op de feiten moeten worden gedrukt, biedt het internet een handige oplossing.

Op Breathingearth.net vind je een Flash-simulatie die de CO2-uitstoot van elk land in de wereld in kaart brengt, samen met geboortes en sterftecijfers, in real time. Onderaan de kaart geeft een tellertje aan hoeveel mensen er geboren en gestorven zijn sinds je de site opende, en hoeveel ton CO2 er uitgestoten werd in de wereld.

Je kan met je muis ook over de verschillende landen gaan voor meer specifieke informatie. Zo leer je bijvoorbeeld dat er in België om de 4,9 minuten iemand sterft, en ook iemand geboren wordt. Blijkt ook dat er een zeer klein aantal landen is waar er meer mensen sterven dan er geboren worden. Vooral de regio rond Zuid-Afrika is langzaam aan het uitsterven.

Wat de site wel mist, is een beetje extra duiding. Waarom er zoveel mensen sterven in Zuid-Afrika, waar al die CO2 in Pakistan vandaan komt enzoverder. Breathingearth.net is dan ook vooral informatief als algemeen overzicht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud