Big Bill's muziekwinkel

Apple controleert met de iTunes Music Store ruim zeventig procent van alle legale muziekdownloads. Omdat Bill Gates niet houdt van monopolies - toch niet van andere bedrijven - probeert Microsoft die markt open te breken met Urge, een online muziekdienst in samenwerking met muziekzender MTV.

Urge is geënt op de Windows Media Player-technologie. Bij de start deze week waren 2 miljoen liedjes beschikbaar voor download, dat is iets minder dan iTunes. Wie 9,95 dollar per maand betaalt, kan ongelimiteerd de muziek beluisteren en downloaden op zijn computer. Voor 14,95 dollar kan u die bestanden ook overzetten naar uw MP3-speler. De iPod hoort natuurlijk niet tot het lijst van compatibele spelers.

Een abonnement op Urge klinkt best een interessante deal, maar besef dat eens u ophoudt met het betalen van het abonnementsgeld, al uw gedownloade nummers onbeluisterbaar worden. Wie een liedje permanent wil downloaden moet 99 dollarcent per nummer betalen. Dat is evenveel als bij de iTunes Music Store.

Het is weinig waarschijnlijk dat deze flauwe doorslag van iTunes veel schade zal berokkenen aan Apple. Het enige waarmee Urge op dit moment het verschil kan maken is het aanbieden van MTV-content zoals live concerten.

Urge is voorlopig enkel beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud