Eén keer inloggen voor alle websites

Bent u ook zo iemand die voor elke webstek een nieuwe gebruikersnaam en een ander wachtwoord bedenkt, uit angst dat sommige sites het niet zo nauw nemen met uw privacy? We kunnen u geen ongelijk geven. Maar geef toe, handig is anders. De bedenkers van Vidoop.com bewijzen dat het veel eenvoudiger kan.

Dankzij Vidoop.com kan u met dezelfde inloggegevens gratis en bovenal veilig toegang verkrijgen tot een groeiend aantal sites. Voorwaarde is wel dat die webpagina's gebruikmaken van de zogeheten OpenID-technologie. Een lijst met sites die OpenID ondersteunen vindt u op http://openiddirectory.com. Onder hen reeds heel wat blogs, en ook bij social networking sites is er een migratie zichtbaar naar OpenID.

Met Vidoop voert u niet langer uw inloggegevens in op een site, maar een ter plekke gegenereerde code die maar één keer geldig is. U krijgt de juiste code pas in handen na het beantwoorden van een vraag waarop alleen u het antwoord kent. De vragen en de bijbehorende antwoorden stelt u uiteraard zelf op, tijdens het registratieproces van Vidoop.com. Vervolgens bent u volgens de makers beveiligd tegen verschillende vormen van hacking, inclusief phishing en keystroke logging waarbij van buitenaf wordt opgetekend welke toetsen u indrukt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud