Foto's bewerken op internet

Wie dacht dat online fotobewerking nooit echt goed zou werken, moet stilaan zijn mening herzien. Picnik is een voorbeeld van zo'n nieuwe en geslaagde Web 2.0-toepassing waarbij u op uw pc geen software moet installeren om uw digitale foto's onder handen te nemen. U kunt foto's gebruiken van op uw pc, van op een website of van op een website als Flickr.

Met Picnik kan u foto's 'croppen' (knippen), ze roteren, het formaat veranderen of de kleur en scherpte aanpassen. Er is ook een Creative Tools-sectie met een beperkt aantal speciale effecten zoals sepia of zwart-wit. Het absolute pluspunt van Picnik is het bedieningsgemak. U moet geen grafische ontwerper zijn om ermee aan de slag te kunnen. Vaak kan u al gebruik maken van een soort van schuifbalk om de mate van het effect voor uw foto's aan te passen.

Picnik is tijdens de betafase gratis. Een basisversie zou ook in de toekomst kosteloos blijven. Enkel voor meer geavanceerde bewerkingsfuncties en voor online opslag zal u in de geldbuidel moeten tasten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud