Gamers worden ondergedompeld in licht, lucht en trillingen

Voor de fervente tv-kijker heeft Philips Ambilight ontwikkeld; lichteffecten rond het scherm die moeten zorgen voor een nog intensere beleving van een film of sportwedstrijd. Met amBX trekt de fabrikant dat concept door naar de gamer. Die wordt echter niet alleen getrakteerd op lichteffecten, maar ook op surround geluid, trillingen en zelfs wind.

Philips amBX omvat een nieuw gamma hardware voor de pc-gamer dat zich modulair laat uitbreiden. De Starter kit (€ 200) bestaat uit een centrale lichtmodule (die u achter de monitor plaatst) en twee speakers met daarbovenop een krachtige LED-verlichting. Bij de duurdere Pro kit (€ 300) hoort ook een subwoofer van 160 Watt. Hoewel elk spel lichteffecten genereert is het de bedoeling dat game-ontwikkkelaars de trukendoos van amBX gaan voorprogrammeren. Vanaf dat moment zijn gescheiden effecten mogelijk, zoals bij Ambilight-televisies (bijvoorbeeld links een groene gloed, rechts oranje). Op dit moment zijn drie games compleet amBX-compatibel, een tweetal andere titels is in ontwikkeling.

Racefanaten kunnen hun amBX-installatie verder uitbreiden met een Extension kit (€ 100), bestaande uit een trilelement voor onder de polsen en twee compacte ventilators. In een racegame laten die ventilators uw haren bijvoorbeeld alleen wapperen wanneer u in een cabriolet racet. En jawel; hoe hoger uw snelheid, hoe meer wind... Voorlopig verschijnt het amBX-systeem alleen voor Windows-pc's. Als dat aanslaat, volgen wellicht ook versies voor de verschillende spelconsoles.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud