Geheugensteuntje voor verstokte surfers

Wie per dag heel wat uren op het internet surft, komt regelmatig 'via via' op boeiende sites terecht. Het is een goede gewoonte om die onmiddellijk aan het lijstje met favorieten toe te voegen, maar in de praktijk gebeurt dat lang niet altijd. En dan kan de zoektocht beginnen: want hoe heette die ene fantastische site nu alweer, waar stond dat interessante artikel nu ook weer op de site?

Een nieuwe dienst van Google moet op dat soort vragen een antwoord bieden door internetgebruikers toe te laten hun surfstondes 'terug te spoelen'. Google Web History houdt netjes bij welke sites u bezoekt, welke foto's u bekijkt en natuurlijk ook welke zoekopdrachten u uitvoert. Zoals van Google te verwachten is kunt u het lijstje ook doorzoeken of statistische gegevens opvragen, bijvoorbeeld uw persoonlijke top-10 van meest bezochte sites.

De gegevens worden bijgehouden op de servers van het internetbedrijf en zijn dus ook op andere computers te bekijken, mits u over een login beschikt. Het systeem werkt wel alleen voor wie ook de Google Toolbar in zijn browser geïnstalleerd heeft.

Discussiefora op het net hebben alvast een vette kluif aan Google Web History. Zoals bij andere initiatieven van het bedrijf balanceert de nieuwe dienst op de scherpe rand tussen privacy en nuttigheid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud