Gokken op ontsnappende gevangenen

Hoeveel gevangenen zullen er nog ontsnappen tussen 4 september en 31 december 2006? Dat is de vraag waarop gewed kón worden op goksite Betway.com. Intussen werd de weddenschap echter stopgezet. Andere weddenschappen op de site lopen gewoon door.

Aanleiding van de weddenschap was de recente ontsnapping van 28 gedetineerden in Dendermonde. De weddenschap, met naam 'Opendeur in de Belgische gevangenissen', was een initiatief van de goksite zelf en van P-magazine. Ze wilden duidelijk maken dat er ook weddenschappen bestaan over verrassende onderwerpen. Door de kritiek, onder meer van overheidswege, en "omdat Betway.com haar reputatie van kwaliteitsaanbieder van online kansspelen zuiver wil houden" werd beslist de weddenschap stop te zetten, zo staat nog te lezen op de site.

In het verleden waren er in het buitenland al meer ludieke weddenschappen, waarnaast de ontsnappingsweddenschap smaakvol afsteekt. Zo was de website Popecountdown.com ingericht om te kunnen gokken op de sterfdatum van de vorige paus, Johannes-Paulus II. Surfers konden ook gokken op de opvolgers.

Een Italiaanse site startte een weddenschap over de plaats van een volgende terreuraanslag. Mensen konden ook gokken op de manier waarop de aanslag gepleegd zou worden. Zo stond een auto symbool voor een autobom en een uiteenspattend figuurtje voor een zelfmoordaanslag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud