Google Earth geeft gevoelige informatie vrij

Met de service Google Earth, kunnen gebruikers satellietbeelden bekijken, waarbij je in iedereen zijn achtertuin gluurt. Eerder deze maand ververste Google zijn satellietfoto's van België en Nederland. Sindsdien zijn mensen op zoek gegaan naar opmerkelijke beelden. Zo is er al een Nederlandse vrouw ontdekt die lag te zonnebaden.

Er zijn nog andere opmerkelijke vondsten. Zo was er eerder al een hakenkruisfontein ontdekt in Maasmechelen. Recent is ook het woord 'Lonsdale' opgedoken, geschreven met platgetrapt gras in een veld. In Vegas houdt een inwoner een haai in zijn zwembad.

Maar privacy is niet de enige bekommernis. Defensie maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid. Volgende belangrijke plaatsen kunnen in detail bekeken worden op Google Earth: het NAVO-hoofdkwartier in Evere, de kerncentrale in Doel, de luchtmachtbasissen van Kleine Brogel, Koksijde en Melsbroek. Volgens Defensie zijn de foto's een gedroomd instrument voor personen met kwade bedoelingen.

De publicatie van die beelden kan niet zomaar verboden worden, al is er volgens Defensie al wel een initiatief in die richting. De oplossing zou zijn om, net als in Nederland bepaalde gebieden te censureren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud