Advertentie

Greatfirewallofchina.org: Chinese vuurmuur

'Great Firewall of China' brengt de internetcensuur in dat land in beeld. Via de site kunt u het adres van een webpagina intypen waarvan u vermoedt dat ze gecensureerd wordt. Het lijstje ongewenste sites is overigens heel wat langer dan de bekende voorbeelden als CNN of BBC.

Belgische internetgebruikers en webmasters vinden het vanzelfsprekend dat elke beschikbare website netjes op het scherm verschijnt wanneer men er naartoe surft, maar in landen als China of de Verenigde Arabische Emiraten controleert de overheid streng welke pagina's mogen getoond worden. Zedeloze of politiek getinte sites komen er meestal niet door.

Een site als Tijd.be is ook beschikbaar in China, net als Google.be en de meeste andere nieuwssites. Maar een ietwat controversiƫle Belgische blog als Zattevrienden.be blijkt te worden afgeblokt.

Het initiatief komt, zo blijkt uit een summiere mededeling op de greatfirewallofchina-site, van een non-profit organisatie bestaande uit webontwikkelaars en journalisten.

Overigens kunnen ook technische redenen aan de basis liggen waarom uw site als 'geblokkeerd' wordt aangeduid, en gaat het niet altijd om pure censuur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud