Meest invloedrijke blogs

Wat zijn de meest invloedrijke weblogs in Vlaanderen? Waar kan u ze vinden en wie schrijft ze? Het gloednieuwe bedrijf MetaTale geeft u, naar eigen zeggen als allereerste, een antwoord op deze vragen.

MetaTale biedt een analysetoepassing om invloedrijke gebruikers van sociale media (zoals dus blogs), telkens voor een bepaald thema, in kaart te brengen. De top 100 is een eerste illustratie van de analysetoepassing. Het Gentse stadsblog 'Gent blogt' prijkt in deze lijst op de eerste plaats, gevolgd door de blog van ondernemer Luc Van Braekel. Overigens is de werkwijze van MetaTale voor deze lijst ons niet helemaal duidelijk. Er wordt, in de bijhorende white paper, bijvoorbeeld niet echt uit de doeken gedaan wat 'invloed' precies inhoudt.

Dat het concept belangstelling opwekt, blijkt echter ook uit buitenlandse voorbeelden. Deze week werd namelijk ook in Nederland een bedrijf met een gelijkaardig opzet gelanceerd: Buzzcapture, dat de mogelijkheid biedt om online consumentendiscussies op honderduizenden Nederlandse blogs en sites te analyseren en in kaart te brengen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud