Advertentie
Advertentie

Mturk.com: Makkelijk geld verdienen met 'domme' klusjes

Computers worden steeds intelligenter, maar voor sommige taken zijn ze nog altijd te dom. Creëer een willekeurige reeks letters, vervorm ze een beetje en een computer weet er al geen raad meer mee, terwijl wij mensen de reeks nog eenvoudig kunnen lezen. Op die manier worden bijvoorbeeld spammers buiten de deur gehouden.

Webwinkel Amazon - die zich steeds meer laat opmerken als informatieleverancier - heeft dan ook al een tijdje een website, Mechanical Turk genaamd, waar iedereen heel eenvoudig geld kan verdienen door simpele taken uit te voeren die voor computers onmogelijk zijn. Het herkennen van een auto in een foto bijvoorbeeld. Dat is waardevolle informatie voor Amazon, die de computer niet kan genereren en waardoor het bedrijf bijvoorbeeld een zoekmachine voor beelden op poten kan zetten die ook werkelijk de foto zelf doorzoekt. Tegelijkertijd profiteren ook visueel gehandicapten van de beschrijvingen.

Wie een taakje op zich kan nemen, kan de uitstaande opdrachten doorzoeken op trefwoorden, op de gevraagde kwaliteiten of op inkomsten. Al komen Belgische surfers voorlopig niet in het vizier van Amazon: de site legt enkel uit hoe de verdiende gelden op een bankrekening in de VS of India kunnen gestort worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud