Ooievaarsblog

De tijd dat geitenwollensokken en techniek ver uit elkaars buurt bleven is al lang voorbij. De Vlaamse ooievaarswatchers hebben het internet ontdekt en daar komt prompt een educatieve website van.

Zodra de eerste herfstbuien eraan komen, doen ooievaars wat elke werkende mens zou willen doen: naar het zuiden trekken. Sinds enkele jaren wordt een aantal van de ooievaars die in Planckendael en het Zwin broeden met zendertjes gevolgd op hun lange trek door exotische landen, richting West-Afrika. Dat alles onder de noemer Ooievaars zonder Grenzen.

Naast een massa aan informatie over het project en de doelstellingen ervan, kan je op de site de dagboeken lezen van de ooievaars Pumba, Germaine, Tia, en Kobe. Elk van de vier vogels krijgt een uitgebreide fiche met paspoort, recente locaties en een dagboek, waarin de satellietgegevens worden bijgehouden. Die worden nog eens aangevuld met dagboeken van het ooievaarsteam dat hen achterna reist. Wie er maar niet genoeg van krijgt, kan ook nog eens per land informatie vinden over trekplaatsen en wat die rondtrekkende ooievaars daar zoal te zoeken hebben.

Een hele boterham dus. Het ooievaarteam is duidelijk enthousiast en wil een educatieve site maken waar leerlingen of gewoon ooievaarspotters al hun info vandaan kunnen halen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud