Advertentie

Perdefinitie.nl: Kies uw politicus

'Welke volksvertegenwoordiger past het beste bij mij?' Veel mensen stellen zich deze vraag vaak pas wanneer ze hun burgerlijke plicht moeten uitoefenen in het stemhokje. In Nederland biedt echter het internet uitkomst.

Twee studenten interviewden er 150 kamerleden over hun hobby's en passies, personalia, politieke overtuiging en stemgedrag en brachten dit alles samen in een database.

De bezoeker van de site kan mits het beantwoorden van enkele vragen een beperkte groep van politici selecteren die nauw bij hun profiel zou moeten aansluiten. Of de heren en dames politici zich in de vraaggesprekken wel eens mooier zouden kunnen voordoen dan ze in werkelijkheid zijn? "Alles werd gedubbelcheckt", klinkt het bij de idealistische initiatiefnemers.

Een mooi idee waarmee de zogenaamde kloof tussen politiek en burger kleiner wordt en dat zeker navolging verdiend in ons land. Wie wel eens een van de vele persoonlijke websites van politici heeft bezocht op zoek naar objectieve informatie, weet wat we bedoelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud