Advertentie

Scribd.com: YouTube voor documenten

In het kielzog van YouTube volgen nog andere bedrijven die voortborduren op het sociale concept van de videosite. Zo is er tegenwoordig Scribd, een site waarop naslagwerken, boeken en andere documenten kunnen geplaatst worden.

Scribd aceepteert Word-, PowerPoint-, Excel-, PDF en andere bestanden. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld brieven, boeken wetteksten, contracten, spreadsheets of historische documenten in webpagina's gekleefd kunnen worden.

Net als bij YouTube werd veel aandacht besteed aan interactie. Zo kunnen Scribd-gebruikers stemmen en commentaar achterlaten. Wie een document plaatst, kan er bovendien een aantal sleutelwoorden opkleven, zodat snel andere teksten over hetzelfde onderwerp kunnen teruggevonden worden. Scribd is een open systeem waar zowat alles kan, maar dat betekent wellicht ook dat de site - net zoals YouTube - al snel tegen de lamp zal lopen als het over auteursrechten gaat. Zo vonden wij zonder veel moeite alle 827 pagina's van het laatste Harry Potter boek terug, netjes te downloaden of af te printen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud