Second Life 2.0

Het vermeende succes van de virtuele wereld Second Life kent steeds meer volgelingen. Big Brother-producent Endemol werkt met 'Virtual Me' aan een eigen variant van Second Life. Een Australisch technologiebedrijf ontwerpt op zijn beurt een virtuele tweeling van uzelf.

MyCyberTwin is de voor de hand liggende naam van deze virtuele tweeling. De technologie, onlangs aangehaald door de technologieblog Techcrunch, komt van het Australische RelevanceNow! en laat u toe om een virtuele afdruk van uzelf te maken die u online kan vertegenwoordigen. Om te bewerkstelligen dat uw virtueel alter ego in de chatbox antwoorden geeft, zoals u die zelf zou geven, moet u na registratie eerst een paar honderd vragen over uw persoonlijkheid beantwoorden. Het is dus even doorbijten vooraleer uw virtuele tweeling chat en blogt in uw plaats. Een korte test bij bestaande virtuele tweelingen leert dat van een 'echte' conversatie overigens niet echt sprake is. Maar het idee op zich spreekt uiteraard wel tot de verbeelding.

Endemol pakt het iets anders aan. Het werkt samen met Electronic Arts aan een digitaal platform dat de brug moet slaan tussen televisie en computergames. Het concept doet denken aan een variant op Second Life, maar vertoont toch enkele verschillen. Zo integreert Endemol een aantal populaire tv-programma's in het spel en zal de avatartechnologie veel geavanceerder zijn. Spelers van Virtual Me kunnen deelnemen aan talentenjachten of shows als Big Brother. Het platform wordt in de komende maanden gelanceerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud