Siemens brengt internetdiensten op draadloze telefoon

Met een VoIP-telefoontoestel (Voice over IP) belt u zoals bekend via het internet. Maar als u op datzelfde internet een telefoonnummer wilt opzoeken in de Witte of Gouden Gids, dan heeft u ineens een ander apparaat nodig, namelijk uw pc. Siemens vond dat te omslachtig: bij hun Gigaset IP-reeks zit de telefoongids gewoon in het toestel zelf.

Met de draadloze Gigaset C450 IP (€ 119) en S450 IP (€ 139,99) kunt u via het display op de handset miljoenen telefoonnummers opzoeken. De toestellen plukken de informatie gratis van het internet, via een samenwerking met een of meer directory services providers. In Nederland werkt Siemens hiervoor samen met De Telefoongids, in Duitsland met KlickTel AG. Ook België komt aan de beurt. 'Momenteel zijn we aan het bekijken welke partner het meest interessant is om mee in zee te gaan', aldus een Siemens-woordvoerder.

Via een samenwerking met Yahoo! Deutschland kan er in Duitsland ook al gechat worden via de Gigaset IP-telefoons, en ook een melding van nieuwe e-mail op het schermpje behoort daar reeds tot de mogelijkheden. 'De volgende generatie Gigasets zou zelfs een link kunnen hebben met Windows Vista, via de technologie van Windows SideShow (nu nog vrijwel uitsluitend gebruikt voor een tweede display op notebooks, nvdr)', aldus Nicholas Ord, Vice President Innovation and Portfolio bij Siemens. Op de vraag of we dan ook widgets (of gadgets) op de handsets gaan zien, bijvoorbeeld met de beurskoersen of de weersvoorspelling, wil hij geen antwoord geven, maar de glimlach op zijn gezicht sluit het alvast niet uit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud