Uw CV de deur uit

Sending my CV geeft de 'spontane sollicitatie' een nieuwe dimensie. Het is een dienst die u helpt bij uw zoektocht naar ander werk of naar uw eerste baan. Het concept is eenvoudig: u vult op de site uw gegevens in en stelt zo zelf een online cv samen, die u dan spontaan naar een heleboel bedrijven naar keuze stuurt.

Volgens de initiatiefnemers gaat het hier om een wereldprimeur. Keerzijde van de medaille, voor de sollicitant althans, is dat het versturen van spontane sollicitaties niet gratis verloopt, een gratis test buiten beschouwing gelaten. Sending my CV rekent 50 euro aan per 500 gecontacteerde werkgevers. Daar staat dan wel de garantie tegenover dat de gegevens van de bedrijven up-to-date zijn. Bovendien zou uw sollicitatie gegarandeerd bij de juiste personen binnen de aangeschreven onderneming terecht komen.

De internetdienst Sending my CV bestaat in vier talen. Het is een interessant initiatief, al is het in het begin toch wat zoeken. Zo vonden we als test-sollicitant niet meteen alle noodzakelijke informatie, en moesten we ons vrijwel meteen registreren. Niet echt iets om beginnende sollicitanten aan te moedigen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud