"Vanavond niet schat, ik heb migraine"

Meer dan één Belg op tien heeft migraine, stelt de website Ontsnapaanmigraine.be. En vaak herkennen de pijnlijders zelf de migraine niet uit gewone hoofdpijn.

Op de site vinden surfers een test om na te gaan of ze gewoon hoofdpijn hebben, of migraine. Als je dan ontdekt dat je migraine hebt, kan je meteen nagaan welke behandeling u kan helpen.

De website bevat praktische informatie over migraine zoals de symptomen, het ontstaan, mogelijke behandelingen en hulpverleners. Toch geeft de disclaimer aan dat; "de website bevat geen medisch advies noch diagnose, noch kan deze website worden aangewend tot het stellen van een medische diagnose."

De website is een project van geneesmiddelenfabrikant Janssen Cilag NV. De BHS, Belgian Headache Society, was betrokken als wetenschappelijk adviesorgaan. Een soortgelijke informatieve site, gemaakt met geld van een geneesmiddelenproducent, zagen we in België al eerder bij Diarree.be. Deze site biedt informatie aan over diarree en was ook al een initiatief van Jansen Cilag. In dezelfde reeks bestaan ook Pijnstiller.be en Mijncontraceptie.be.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud