Vreemde talen leren van vreemden

Programma's als Live Messenger en Skype bieden al sinds jaar en dag de mogelijkheid om te chatten met wildvreemden. Daar hebben we nooit veel voor gevoeld, totdat we xLingo ontdekten. Ook via deze gratis dienst legt u contact met volslagen onbekenden, maar dan wel met een écht doel voor ogen: een vreemde taal leren.

De bedenkers van xLingo noemen hun dienst een Language Exchange Community. Het principe is even eenvoudig als geniaal: voor iedere Belg die Chinees wil leren, lopen er in China misschien wel duizenden mensen rond die zich het Nederlands eigen willen maken. xLingo brengt deze mensen bij elkaar via een matching-systeem, waarbij u zelf kunt aangeven of u liever een man of een vrouw als docent(e) heeft, in welk land hij/zij bij voorkeur woont, of u beginner of gevorderde bent, en op welke manier u de taal wilt leren: per e-mail, via tekstgerichte chatsessies of door echte gesprekken via het internet, waarbij xLingo speciale ondersteuning biedt voor Skype-gebruikers.

Een handig hulpmiddel bij de taalstudie wordt gevormd door de zogeheten Flash Cards op de site. Dat zijn virtuele stapels van kaartjes die u helpen om bepaalde aspecten van een taal sneller onder de knie te krijgen. Te denken valt aan de Spaanse benamingen van kleuren of de schrijfwijze van cijfers in het Japans. Vervolgens kunt aan de hand van meerkeuzevragen meteen testen hoe vertrouwd u inmiddels bent met deze leerstof.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud