Advertentie

Xpertize.be: ons recruteert ons

Zij die actief zoeken naar een job, zijn niet altijd de meest geschikte kandidaten. Dat is het basisidee van deze site. Om bedrijven de 'verborgen profielen' te helpen ontdekken, combineert Xpertize het relationele aspect van recrutering met de kracht van het internet.

Het systeem berust op zogenaamde 'connectoren' die via hun netwerk van vrienden de bestaande jobaanbiedingen helpen verspreiden. Als iemand binnen het netwerk geïnteresseerd is, kan hij zich kandidaat stellen. Wordt deze persoon aangenomen, dan kan de connector punten verdienen die hem een aardige duit kunnen opleveren (tot 1.500 ?). De aldus bij elkaar gesprokkelde punten kan de tussenpersoon na een tijdje omruilen tegen een dvd-speler, een flatscreen televisie of gamecomputer.

De initiatiefnemers komen - hoe kan het ook anders? - uit de wereld van de 'headhunters'. Buitenlandse inspiratie kwam er onder meer van Job Meeters in Frankrijk en Zubka in Groot-Brittannië. Op dit moment staan er een vijftigtal jobs online. Er zijn iets meer dan 1.500 connectors en bijna 500 potentiële werknemers geregistreerd. Grote bedrijven zoals Deloitte en Canon zouden al interesse hebben laten blijken. Met de grootbanken wordt nog onderhandeld. Wie het netwerk uitpluist, merkt al snel dat het vooral uit hoger opgeleide en technische beroepsprofielen bestaat. Het aantal vacatures in knelpuntberoepen als slager, bouwvakker of wc-madam zal dus nog niet zo vlug ingevuld geraken, dankzij Xpertize.be.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud