Zo de streken, zo de kazen

Het hoeft niet altijd kalkoen te zijn met de feestdagen. Kaasschotels zijn makkelijk, lekker en laten de gastvrouw of gastheer toe om gewoon aan tafel te blijven. Voor wie er dat tikje chauvinisme bij wil, kunnen ze bovendien volledig Belgisch zijn.

Belgische kazen zijn met veel, dat onthouden we nog uit de reclamespots. Op de site van Belgischekazen.be krijgen ze elk een plaatsje. Je krijgt bovendien meer info op je bord, dan je ooit wilde weten over kaas.

De infosectie over kaas begint met de basisvraag: Wat is kaas? Daarbij krijg je de hele ontwikkelprocedure voorgeschoteld. De site bestookt je ook met tips om kaas te bewaren, hoe je het vetgehalte berekent, welke kaassoorten er zoal zijn en hoe je het best een kaasschotel aanpakt.

Interessanter is het receptenrubriekje, waar je per kaas of per maaltijd inspiratie kan vinden en de 'Belgische kazenzoeker'. Dat is een zoekrobotje waarin je op naam, type, smaak, vetgehalte, soort melk of provincie naar kazen kan zoeken. Je krijgt van elke kaas een korte beschrijving, het adres van de kaasmakerij en eventuele recepten.

De hele site is erg zakelijk en doet soms encyclopedisch of schools aan. Je vindt er massa's informatie, maar de site mist een zeker schwung om echt interessant te zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud