leading story

‘Senioren zijn wel nog gewenst'

©BELGA

Bij het uitzendkantoor Nestor zijn er enkel vacatures voor 50-plussers. ‘Multinationals, maar ook kmo’s, vragen uitdrukkelijk naar ervaren werknemers’, luidt het.

Oudere medewerkers worden vooral gelauwerd voor hun ervaring. Logisch. Maar daar bovenop komen het netwerk, de mensenkennis, de betrouwbaarheid, de ervaring met veranderingen, de verantwoordelijkheidszin, de teamspirit en het beter aanvoelen van de bedrijfsbelangen. Ook positief: senioren hebben minder snel de neiging zich ziek te melden.

Over senioren bestaan veel vooroordelen. Naast het kostenplaatje, gaat het over de mentaliteit. Lastig in de omgang, minder soepel, betweterig, minder gemotiveerd. Een oudere werknemer strookt ook niet met het imago van een dynamisch bedrijf. Minder productief, met een trager tempo en bij ziekte vaak lang afwezig. Investeringen in opleiding worden onvoldoende terugverdiend. En jonge chefs willen geen oudere onder hun gezag.

Nicolas Moerman, de zaakvoerder van Nestor, is ervan overtuigd dat senioren nodig zijn op de werkvloer. Hij riep twee maanden geleden het uitzendkantoor Nestor in het leven, specifiek voor vijftigplussers. In die periode hielp het 21 senioren aan een job. Bitter weinig op de 2.900 personen die zich hebben ingeschreven. ‘Maar het is een begin. We hebben nog een vijftigtal vacatures openstaan. Belangrijk is dat we zien dat er echt vraag is naar oudere werknemers. Veel bedrijven zijn heel bewust op zoek naar iemand met ervaring, die gemotiveerd is en nog weet dat werken ook echt werken is’, stelt Moerman.

Zoals Fibrocit, een producent van stoelen voor onder meer concertzalen, bioscopen en aula’s. ‘Ik heb het bedrijf een jaar geleden overgenomen en het werd al snel duidelijk dat ik iemand nodig had om mee de productie te begeleiden. Een ervaren iemand, die onmiddellijk inzetbaar was. Daarom ben ik naar Nestor gestapt’, zegt Benedict Geers van Fibrocit.

Hij spreekt tegen dat een oudere werknemer duurder is. ‘Ik had een budget voor ogen en dat bleek voor de sollicitanten aanvaardbaar. Het is nooit een issue geweest. Ook de hogere ontslagpremie heeft me niet afgeschrikt. Die speelde gewoon niet mee, want als je iemand aanwerft, dan is het om die te houden.’

Moerman benadrukt dat niet enkel multinationals met een beleid rond ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, zoals de supermarktketen Lidl, senioren aantrekken, maar ook kmo’s uit de buurt. ‘Soms hebben ze gewoon mensen nodig voor een paar dagen per week. Dat oudere werknemers betrouwbaar en loyaal zijn, speelt ook een grote rol.’

Een ander belangrijk element is het evenwicht in de leeftijdspiramide. Sommige bedrijven maken er een punt van om een goede mix te hebben van jonge en meer ervaren talenten, net zoals ze streven naar een evenwicht tussen vrouwen en mannen.

Gesponsorde inhoud

Partner content