Buitenland | Kort

Zes mannen zijn in Nederland en België aangehouden in een internationaal onderzoek naar terrorismefinanciering. Volgens het Openbaar Ministerie in Nederland zouden ze in 2013 en 2014 in Turkije en Syrië vermoedelijk geld hebben overhandigd aan strijders van Islamitische Staat (IS) of daaraan gelieerde personen. Het geld zou zijn ingezameld door een stichting met als doel ‘hulp te bieden aan oorlogsslachtoffers’.

Het vermoeden is dat de stichting in Nederland voor minimaal 200.000 euro aan donaties heeft opgehaald door middel van bijeenkomsten en benefietacties. Meer dan 130.000 euro zou contant zijn opgenomen en door de verdachten naar Syrië zijn gebracht. Met de rest van het geld zouden de reizen zijn gefinancierd en een van de verdachten heeft vermoedelijk een deel van het geld overgemaakt aan een andere, aan hem gelieerde stichting. De man wordt daarom ook verdacht van verduistering.

Spaanse supercup wordt gespeeld  in Saoedi-Arabië

De Spaanse supercup wordt in januari 2020 gespeeld in Saoedi-Arabië. In het nieuwe opzet nemen landskampioen FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia het van 8 tot en met 12 januari tegen elkaar op in het King Abdullah Sports City stadion in Jeddah, meldt een bron van de Spaanse voetbalbond RFEF. ‘De Spaanse supercup zal in de komende drie jaar en in de winter in Saoedi-Arabië worden gehouden om het speelschema te vereenvoudigen zoals spelers en clubs hebben gevraagd’, zegt de RFEF.