Advertentie
Advertentie
leading story

De aandelen van de week

Eindelijk nieuwe topman

Fountain (+9,3%)

Na een jaar zoeken heeft de drankengroep met Patrick Rinaldi een nieuwe CEO. De jaaromzet zakte 7,4 procent, de brutobedrijfswinst 22 procent. Er bleef een nipte nettowinst over.

Mithra (+9%)

Stap dichter in de VS

De farmagroep is een stap dichter bij de commercialisering van MyRing, een generische versie van Mercks anticonceptiemiddel NuvaRing, in de VS. De waakhond FDA aanvaardde het dossier ter studie.

MDxHealth (+8,6%)

Vijfde meer aandelen

Het diagnosticabedrijf haalde 36 miljoen euro op door de uitgifte van 9,9 miljoen aandelen tegen 3,60 euro. Het aantal aandelen neemt daardoor met een vijfde toe.

Miko (+3,4%)

Straffe koffie

De omzet van het koffieservice- en plasticsbedrijf steeg 7 procent, de nettowinst 27 procent. Het dividend gaat na de recordcijfers een tiende hoger. Voedingsondernemer Flor Joosen volgt de overleden Chris Van Doorslaer op als voorzitter.

Spadel (stabiel)

Bruisende cijfers

Dankzij de Bulgaarse overname steeg de omzet 15 procent en ging de bedrijfswinst 32 procent hoger. Er kan een 10 procent hoger dividend af.

IBA (-17,4%)

Slechte straling

De specialist in protontherapie deed het vorig jaar zelfs na vier winstwaarschuwingen nog slechter dan verwacht. De omzet zakte 13 procent. Netto eindigde IBA 39 miljoen euro in het rood. Het bedrijf schrapt zijn dividend.

Econocom (-0,8%)

Pa geeft fakkel aan zoon

Robert Bouchard neemt vroeger dan gepland de operationele leiding van de IT-groep over van zijn vader Jean-Louis. Die laatste blijft voorzitter.

Euronav (-0,7%)

Minimumdividend

De tankerrederij betaalt een coupon van 12 dollarcent bruto, waarvan al de helft als interim-dividend werd uitgekeerd. Dat is het minimum dat de groep beloofd had. De tarieven blijven verlieslatend.

Sioen (-0,5%)

Ongefilterd

De textielgroep verkoopt haar afdeling die industriƫle filters maakt voor 1,1 miljoen euro aan het management.

Argenx (-0,3%)

Pijplijn aangevuld

Het biotechbedrijf vult zijn pijplijn verder aan met een middel tegen ernstige auto-immuunziekten. Argenx neemt het in licentie van Broteio Pharma.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud