Advertentie
leading story

BASE haalt slechtste cijfers in KPN-groep

©REUTERS

BASE, de Belgische dochter van KPN, heeft zwaar te lijden onder de verhoogde concurrentie op de Belgische mobiele markt. De omzet uit telefoniediensten daalde met 13 procent. Dat is de slechtste prestatie in de KPN-groep.

De Belgische gsm-markt is sinds een jaar volledig veranderd. Eerst gooide Telenet de knuppel in het hoenderhok met zijn King en Kong-aanbod. Daarna zorgde de telecomwet ervoor dat abonnees al na zes maanden van operator kunnen veranderen. En dit voorjaar snoeide ook Proximus fors in zijn mobiele prijzen. Tel daarbij ook nog de lagere roamingtarieven.

Het gevolg is dat de factuur voor de bellende Belg fors is gezakt en dat de omzet van de operator ook fors daalt. Mobistar maakte gisteren bekend dat de groepsomzet met 8 procent is gedaald over het voorbije kwartaal. BASE doet nog slechter. De inkomsten in België daalden het voorbije kwartaal met 10 procent en de ebitda met 36 procent.

Qua aantal klanten doet BASE het niet slecht. Er gingen 61.000 prepaid-klanten weg maar dat werd goedgemaakt door de komst van (meer rendabele) abonnees (+46.000 het voorbije kwartaal). DS/JDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud