Advertentie

Nederland voortaan grootste markt voor House of HR

House of HR is de groep boven onder meer het uitzendbedrijf Accent. ©rv

Nederland heeft het afgelopen jaar België vervangen als grootste markt voor de uitzendgroep House of HR. Het vertegenwoordigt voortaan 40 procent van de groepsomzet, die in 2021 met bijna een vijfde klom tot 2,18 miljard euro.

House of HR is de grootste Belgische hr-speler en het nummer negen in Europa. De groep ontstond een kwarteeuw geleden uit het West-Vlaamse Accent Interim en groeide - vooral via overnames - uit tot een Europese speler met 4.300 medewerkers.

12%
marge
De brutobedrijfswinst (ebitda) van House of HR vertegenwoordigde vorig jaar 12 procent van de groepsomzet.

Mede dankzij zes overnames in 2021 klom de omzet dat jaar met bijna een vijfde (18,8%) tot 2,18 miljard euro. House of HR kocht vorig jaar vier bedrijven in Nederland, een in Duitsland en nog een in Frankrijk. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam uit op 263 miljoen euro - 24 procent meer dan in 2020 - of zo'n 12 procent van de omzet.

'We zijn sinds de uitbraak van de coronapandemie trouw gebleven aan onze strategie om een gespecialiseerde hr-dienstverlener te zijn', zegt Rika Coppens, CEO van House of HR. 'Die strategie heeft ertoe geleid dat we belangrijke overnames hebben kunnen doen in zeer stabiele en toekomstbestendige sectoren, zoals gezondheidszorg en IT.'

De West-Vlaamse groep zet haar overnametocht door. Sinds begin dit jaar legde ze de hand op de Duitse aanbieder van IT-diensten Solcom, de Nederlandse zorgspecialist TMI en het Limburgse opleidingscentrum Atrium.

Het Franse investeringsfonds Naxicap bezit 53 procent van de aandelen van House of HR. Medeoprichtster Conny Vandendriessche - ooit jurylid bij het ondernemersconcours ‘Leeuwenkuil’ - houdt 29 procent aan. Ze is niet meer operationeel actief. De rest van de aandelen (18%) zit bij het management en bij ex-eigenaars van bedrijven die House of HR in de loop van de jaren heeft overgenomen. Ruim 200 managers zitten in het kapitaal.

In 2019 werkten de aandeelhouders van de groep maandenlang aan een verkoop, maar de deal werd afgeblazen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud