Advertentie
leading story

Bezoeken jihadistische sites straks strafbaar?

Premier Charles Michel (MR) staat open voor het voorstel van federaal procureur Frédéric Van Leeuw om het bezoeken van jihadistische sites strafbaar te maken. ‘Ik sta altijd open om in de schoot van de Nationale Veiligheidsraad te bekijken wat we kunnen doen om efficiënter te zijn in de strijd tegen terreur’, zei hij gisteren. ‘We zullen een evaluatie maken en naar de argumenten van onze veiligheidsdiensten luisteren.’

Het bezoeken van websites met beelden van kindermisbruik is verboden. Waarom zou dan ook het raadplegen van jihadistische sites met gewelddadige beelden of instructies niet verboden worden?, vroeg Van Leeuw zich in De Standaard af. ‘We moeten alles doen voor een contradiscours. Radicalisme is de bron van veel moeilijkheden, van geweld, van terroristische aanvallen’, reageerde Michel vanop de Europese top.

De premier wees er wel op dat het een moeilijke evenwichtsoefening is. ‘We moeten ook op het internet een balans vinden tussen de fundamentele rechten en vrijheden en het recht op veiligheid.’ Michel benadrukte nog dat de jongste twee jaren al veel wetgeving is aangepast met het oog op de strijd tegen de terreur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud